دوره 2، شماره 7 - ( 8-1387 )                   جلد 2 شماره 7 صفحات 122-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

شاه‌بهرامی فرخ‌الله. بحث ویژه : تبیین مفاهیم و موانع توسعه از دیدگاه‌های مختلف . فصلنامه علمی اعتيادپژوهي. 1387; 2 (7) :115-122

URL: http://etiadpajohi.ir/article-1-455-fa.html


چکیده:   (7533 مشاهده)
آیا می‌توانیم جزء کشورهای توسعه یافته باشیم؟ راه‌های رسیدن به توسعه کدام است؟ موانع توسعه نیافتگی کدامند؟ این قبیل سئوالات از مهم‌ترین پرسش‌هایی است که از زمان تقسیم جهان به دو بخش توسعه یافته و توسعه نیافته در ذهن تقریباً اکثر مردم، بویژه متفکرین، دانشمندان سیاسی و محققین امر توسعه در کشور نقش بسته و هر یک برای دستیابی به توسعه و قرار گرفتن در سطح کشورهای توسعه یافته طرح‌ها و ایده‌های مختلفی را که اغلب برگرفته از مطالعات و یافته‌های کشورهای غربی است ارائه نموده‌اند. این مسئله از اهمیت خاصی برخوردار است، چرا که از یکسو، متأسفانه مطالعات آکادمیک توسعه‌ای در سطح نخبگان علمی کشورهای جهان سوم، به جز چند مورد جزیی صورت نگرفته و از سوی دیگر، مطالعات غربی انجام شده را نیز نمی‌توان به کشورهای جهان سوم و کشورمان تعمیم داد. زیرا شناختی از جهان سوم و کشورمان توسط کشورهای توسعه یافته صورت نگرفته است. این مقاله در صدد پاسخگویی به سئوالات فوق نیست، اما می‌خواهد برخی از مفاهیم توسعه را به طور مختصر توضیح دهد.
متن کامل [PDF 270 kb]   (27586 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/3/19 | پذیرش: 1393/3/19 | انتشار: 1393/3/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی اعتیادپژوهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Quarterly Research on Addiction

Designed & Developed by : Yektaweb