جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای غضنفری

مهدی پورکرد، سیمین غلامرضایی، فیروزه غضنفری، فاطمه رضایی،
دوره ۱۶، شماره ۶۴ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر سبک ­زندگی، پذیرش و تعهد و شفقت بر خودکارآمدی ­پرهیز از مواد و کیفیت ­زندگی در افراد وابسته به مواد افیونی بود. روش: روش پژوهش نیمه ‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه‌آماری پژوهش شامل همه بیماران وابسته به مواد افیونی در مراکز اقامتی میان مدت ترک اعتیاد شهرستان نجف آباد در سال ۱۳۹۹ بود. از این بین ۴۰ نفر به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در سه گروه آزمایشی و یک گروه کنترل گمارده شدند. گروه ­های آزمایش در ۸ جلسه ۹۰ دقیقه­ ای تحت آموزش  قرار گرفتند و گروه کنترل در طول مدت درمان هیچ آموزشی دریافت نکردند. ارزیابی در سه مرحله پیش ­آزمون، پس ­آزمون و پیگیری سه ماهه با دو مقیاس خودکارآمدی پرهیز از مواد و کیفیت­ زندگی صورت گرفت. داده‌ها با روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تجزیه‌ و تحلیل شدند. یافته­ ها: نتایج نشان داد که هر سه شیوه درمان به طور معناداری باعث افزایش خودکارآمدی پرهیز از مواد شدند و این تفاوت در مرحله پیگیری سه ماهه نیز پابرجا بود، اما بر روی کیفیت زندگی تاثیر معناداری نداشتند. به ‌علاوه، بین میزان اثربخشی سه شیوه درمان بر خودکارآمدی ­ پرهیز از مواد و کیفیت­ زندگی تفاوت معناداری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: مداخلات درمانی مذکور می­ توانند به عنوان روش ­های مؤثر به منظور افزایش خودکارآمدی­ پرهیز از مواد به­ کار گرفته شوند، اما هیچ­ کدام از این مداخلات، درمان انتخابی نیستند.

فاطمه باقری، فیروزه غضنفری، فضل الله میردریکوند،
دوره ۱۶، شماره ۶۶ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی درمان ریتم اجتماعی و میان‌فردی بر الکسیتیمیا و خودنظم­ دهی در افراد مبتلا به اختلال مصرف مواد در مراکز سرپایی بود. روش: پژوهش حاضر نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی مردان مبتلا به اختلال مصرف مواد در مراکز سرپایی شهر خرم‌آباد در سال ۱۴۰۰ بود. از این بین، ۱۸ نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۹ نفر) و کنترل (۹ نفر) قرار گرفتند. افراد گروه آزمایش درمان ریتم اجتماعی و میان‌فردی را در ۱۲ جلسه ۴۵ دقیقه‌ای با فراوانی دو جلسه در هفته دریافت کردند. جهت جمع‌آوری داده‌ها از مقیاس الکسیتیمیا تورنتو و پرسشنامه خودنظم­ دهی استفاده شد. داده‌ها با استفاده از آزمون ناپارامتری یو من­ ویتنی تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین دو گروه تفاوت معناداری وجود داشت و درمان ریتم اجتماعی و میان‌فردی باعث کاهش الکسیتیمیا و افزایش خودنظم ­دهی در افراد مبتلا به اختلال مصرف مواد شد. نتیجه‌گیری: بنا بر نتایج پژوهش حاضر، می‌توان از درمان ریتم اجتماعی و میان‌فردی برای کاهش مشکلات هیجانی و بهبود مهارت‌های خودنظم ­دهی در افراد مبتلا به اختلال مصرف مواد بهره برد.
 

فاطمه باقری، فیروزه غضنفری، فضل الله میردریکوند،
دوره ۱۷، شماره ۶۷ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان فراتشخیصی یکپارچه بر باورهای فراشناختی و الکسیتیمیا در افراد مبتلا به مصرف مواد در مراکز سرپایی بود. روش: روش پژوهش نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی مردان مبتلا به مصرف مواد در مراکز سرپایی شهر خرم‌آباد در سال ۱۴۰۰ بود. از این بین، ۱۸ نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و به ‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۹ نفر) و کنترل (۹ نفر) قرار گرفتند. افراد گروه آزمایش درمان فراتشخیصی یکپارچه را در ۸ جلسه ۶۰ دقیقه‌ای دریافت کردند. جهت جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه فراشناخت و مقیاس الکسیتیمیای تورنتو استفاده شد. داده‌ها با استفاده از تست یومن­ ویتنی تجزیه ‌و تحلیل شدند. یافته ‌ها: نتایج نشان داد که درمان فراتشخیصی یکپارچه بر باورهای فراشناختی و الکسیتیمیا تاثیر معناداری داشت. نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج می‌توان گفت که از درمان فراتشخیصی یکپارچه در کاهش مشکلات شناختی و هیجانی افراد مبتلا به مصرف مواد بهره برد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی اعتیادپژوهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Quarterly Research on Addiction

Designed & Developed by : Yektaweb